facebook

Новим критерієм для бронювання може стати сплата податків і висока зарплата.

Як повідомляє Forbes з посиланням на співрозмовників в ОП, Офіс президента пропонує бронювати ще одну категорію співробітників під час воєнного стану, пише ТСН.

На сьогодні отримати бронювання можуть лише працівники підприємств зі статусом “критично важливих”. Пропонується за критерій для бронювання брати високу зарплату, точніше, об’єм сплаченого податку на доходи фізичних осіб з офіційної зарплати чи доходу.

Центр економічної стратегії повідомляє, що остаточної концепції ще немає, але попередньо може йтися про такий варіант – бронювання працівника, який сплачує 6 000 грн ПДФО на місяць.

Колишній перший заступник міністра розвитку економіки Павло Кухта зазначає, що для такої суми податку потрібно отримувати щонайменше 33 400 грн зарплати. Також 22% від окладу має сплатити роботодавець як єдиний соціальний внесок (ЄСВ).

Ще варіанти, які обговорюються:

щомісячна “біла” зарплатня військовозобов’язаного в розмірі від 35 000 грн, бронювання працівника, за якого роботодавець сплачує близько 14 500 грн ЄСВ, що відповідає зарплаті у 66 000 грн.

Цей принцип може бути розповсюджений на ФОП, але чіткі критерії для цієї групи наразі невідомі. Також норма може торкнутися спеціального податкового режиму “Дія City” для IT-індустрії. Передбачається, що запропонують на вибір податок на прибуток у 18% або податок на виведений капітал у 9%. У цьому разі еквівалент зарплати становить 3 200 доларів.

За умови сплати податків військовозобов’язаний у системі “Оберіг” отримуватиме QR-код про бронювання, який діятиме 45 днів. Водночас така норма потребує змін до Податкового кодексу, оскільки зараз звітність з ПДФО подається до податкової служби один раз на квартал.

Джерело.