facebook

В Україні збираються запровадити новий податок. За кожний переказ на банківську картку потрібно буде сплатити 18% від суми. Відповідні положення подано у Національній стратегії доходів на 2024–2030 роки, яку затвердив Кабмін.

Як інформує “biz.today.ua”, у наступному році у нашій країні очікується значне посилення податкової політики. Одне із положень передбачає запровадження оподаткування на всі фінансові надходження на картки фізичних осіб. Аналітики вважають, що економіка масово піде в “тінь”.

Директор економічних програм Ukrainian Institute for the Future Анатолій Амелін заявив, що мешканці України масово використовуватимуть готівкові розрахунки. Справа в тому, що сплачувати по 18% від кожного надходження на банківську картку фізичної особи мало кого влаштує.

Експерт окреслив основні “геніальні ідеї” уряду. Це скасування спрощеної системи оподаткування в юридичних, повернення прогресивної шкали оподаткування фізосіб, підвищення ренти нових свердловин, щоб збільшити залежність від імпорту газу. Митникам буде надано право проводити слідчі дії, що збільшить корупцію. Планується збільшення акцизів на спиртне та цигарки, скасування будь-яких податкових пільг.

“Будь-які надходження на картку фізособи оподатковуються 18% (привіт, кешова економіка)… Ну що, поки ви спали, Мінфін убив майбутнє економіки України… Учора Кабмін затвердив “національну стратегію доходів”, але це не про ваші доходи, а про наповнення бюджету. З такими “друзями” й ворогів Україні не потрібно”, – зазначив Амелін.

Нагадаємо, що Національна стратегія доходів покликана адаптувати наше податкове та митне законодавство до стандартів Євросоюзу, посилити фіскальну спроможність держави, створити стимули для повоєнного відновлення економіки. У Міністерстві фінансів запевнили, що реалізація ініціативи проводитиметься послідовно.

Джерело.