facebook

Долар та євро пішли на Різдвяні канікули!

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 25 грудня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 37,5525 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 41,3753 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Останній тиждень 2023 року на валютному ринку України за прогнозами експертів мине в два традиційні етапи, а завершення звітного року буде головним мотиватором для всіх учасників ринку: вони закриватимуть свої зобов’язання перед партнерами та державою.

На першому етапі – на Різдво, 25 грудня, американський та європейський ринки вихідні, що призведе до дуже низької активності учасників й на українському міжбанку за доларом та євро. Але в умовах воєнного стану наші банки та обмінні пункти цього дня будуть відкриті для клієнтів.

На другому етапі – завершення року, середа та четвер, 27−28 грудня, будуть основними за всіма операціями клієнтів як у гривні, так і у іноземній валюті. У цей період усі свої розрахунки з держструктурами та бізнесом за період 2023 року активно закриватиме і Державне казначейство України. Скоріш за все, цими днями буде подовжено роботу з клієнтами й у банківських установах для зручності та вчасності завершення всіх фінансових операцій.

29 грудня, останній робочий день цього року. Він мине з досить низькою активністю, оскільки всі основні розрахунки вже закриті.

Джерело.