facebook

Штормовий вітер, хуртовина та сніг: в Україні сильно псується погода

В Україні швидкість поривів вітру буде досягати місцями 30 м/с.

Погода в Україні 22 грудня буде місцями сніжною та дощовою. Синоптики прогнозують сильні пориви вітру та ожеледицю. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У західних областях пориви вітру будуть досягати 20-25 м/с. На високогір’ї синоптики прогнозують 25-30 м/с та хуртовини. Синоптики оголосили 2 рівень небезпечності.

У Івано-Франківській та Закарпатській областях оголошено 3 рівень небезпечності. Там через снігопади та хуртовини може зійти велика снігова лавина навіть при низьких додаткових навантаженнях.

За даними синоптика Наталки Діденко, температура повітря в Україні почне поступово знижуватись. Вона радить одягнутися тепліше, бо буде рвучкий штормовий вітер.

Погода 22 грудня
В Україні 22 грудня буде хмарно з проясненнями. Синоптики прогнозують сніг та сніг з дощем у Закарпатській області та на Прикарпатті.Там також буде ожеледиця. У цей день вітер буде південно-західний зі швидкістю 5-10 м/с. У західних областях можуть бути сильні пориви вітру.

“Температура вночі від 4° тепла до 1° морозу, вдень 1-6° тепла, на півдні та південному сході країни вночі 2-7° тепла, вдень 5-10° тепла; в Карпатах вночі 3-8° морозу, вдень 0-5° морозу”, – йдеться у повідомленні.

В Україні вдарить +9
За даними meteoprog, 22 грудня в Україні буде дощ, а місцями мокрий сніг. Найнижча температура повітря буде на території Сумської області. Там температура повітря підвищиться до -1…+4 градусів. Найтепліше буде в Луганській області. Там температура повітря підвищиться до +5…+9 градусів.

Джерело.