facebook

В Україну влітає повітря з Атлантики: прогноз погоди на вихідні

В Україні 16-17 грудня потеплішає. Синоптики попереджають про те, що на дорогах буде слизько.

Погода в Україні різко зміниться. В країну влітає тепле повітря з Атлантики. Про це заявив метеоролог Ігор Кібальчич, повідомляє Метеопрог.

Погода в Україні
В Україні 16-17 грудня буде хмарно. Синоптик прогнозує невеликий сніг, а місцями навіть дощ. На погоду впливатимуть атмосферні фронти з Європи.

“Переміщення атмосферних фронтів із північно-західної Європи спричинить випадання опадів. Крім того, в нашу країну почне надходити більш вологі і теплі повітряні маси атлантичного походження, тому температурний фон підвищиться на 2-4 °С”, – повідомляє Кібальчич.

Лише на території Сумської та східних областей триматиметься морозна погода. У більшості областей буде ожеледиця на дорогах та сніговий накат. А ось на півдні та в Криму буде туман.

Погода в Україні 16 грудня
В Україні у суботу, 16 грудня в багатьох областях температура повітря вночі опуститься до 6-11 градусів морозу. Вдень потеплішає до 4 градусів тепла. Найтепліше буде на території південних областей, а найхолодніше – на півночі.

У цей день швидкість вітру буде досягати 12 м/с. Синоптики попереджають про незначні опади та ожеледицю на дорогах.

Погода в Україні 17 грудня
В Україні у неділю, 17 грудня, буде тепліше. Майже на території всіх областей температура повітря буде “плюсовою” – підвищиться до +6 градусів. Найтепліше буде на території західних областей та в Криму. Вночі температура повітря опуститься до -3…+2 градусів.

У цей день швидкість вітру буде досягати 10-12 м/с. Синоптики попереджають про мокрий сніг з дощем та ожеледицю на дорогах.

Джерело.