facebook

Водіїв можуть оштрафувати за незначну несправність: гаманець спорожніє на 1700 гривень

Експерти наголошують, що в окремих випадках покарання можна уникнути.

Українські водії ризикують отримати штраф за незначну несправність автомобіля. Йдеться про відсутність передбаченого конструкцією бампера. Втім, у деяких випадках покарання можна уникнути, пише “Дорожній адвокат”.

Відповідно до п.31.4.7.е ПДР водій не може свідомо та навмисно керувати транспортним засобом без бампера за звичайних обставин.

Якщо правоохоронці зловлять на такому порушенні, то відсутність бампера коштуватиме водію 340 гривень. При повторному порушенні протягом року застосовується серйозніша штрафна санкція – від 850 до 1700 гривень. При цьому власнику транспортного засобу загрожує позбавлення права керування терміном від 3 до 6 місяців.

Водночас водіям слід пам’ятати, що штраф за відсутність бампера не завжди є законним. Наприклад, якщо при зупинці інспектору буде повідомлено, що бампер у ремонті і поки що доводиться їздити так, то доведеться заплатити штраф. Використовувати автомобіль у такому стані заборонено.

В той самий час, якщо бампер відпав або пошкодився по дорозі, то водій може повідомити інспектора, що слід до найближчого місця стоянки або ремонту, і в такому разі штраф не може бути накладений.

Джерело.