facebook

Доки триватиме війна в Україні і яким буде курс долара у 2024 році: МВФ оприлюднив прогноз

МВФ у своїх оцінках передбачає, що війна продовжиться і 2024-го року. Економіка України поступово зростатиме.

При цьому наступного року очікувати на повернення більшості біженців не варто. В результаті Україна не зможе повернути 2 млн. біженців навіть після війни.

Про це йдеться в озвученому прогнозі МВФ, опублікованому в пресрелізі організації, пише Оглядач.

Так, як заявили представники Фонду “ми припускаємо, що війна триватиме у 2024 році”. Розрахунки складені з урахуванням, що чистий негативний відтік біженців становитиме 2 мільйони осіб.

На питання про те, чи МВФ підтримує виділення Україні заарештованих російських активів, у МВФ повідомили, що організація займає нейтральну позицію. Однак, якщо таке рішення буде прийнято, вони можуть прорахувати його ефект на бюджет України.

“Очевидно, що економіка України перед цими складними, складними викликами, пов’язаними з війною, продемонструвала чудову стійкість у своїй здатності відновитися після різкого спаду… Зрештою, політики в Україні проробили відмінну роботу, реагуючи на війну з самого початку”, – зазначили у МВФ.

При цьому розрахунковий середньорічний курс на 2024 рік закладений в оновлений меморандум України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) становить 41 грн/долар. Що практично відповідає курсу, закладеному Кабміном до держбюджету-2024.

Джерело.