facebook

Національний роумінг не працює через те, що мережа Київстару не може передати інформацію про своїх абонентів мережам інших операторів, заявив директор департаменту з розвитку мобільного зв’язку Міністерства цифрової трансформації України Станіслав Прибитько, повідомляє УНІАН з посиланням на NV Бізнес.

“Тобто проблема зі зв’язком вплинула і на інші сервіси, такі як нацроумінг”, — додав він.

Він зазначив, що це тимчасова проблема, над подоланням якої активно працюють всі спеціалісти компанії Київстар, щоб знову повернути зв’язок своїм абонентам.

“Найближчим часом вони відновлять надання послуг”, — запевнив представник Мінцифри.

За словами Прибитька, після вирішення поточної проблеми міністерство обговорить з усіма мобільними операторами, як в подальшому можна вберегтись від аналогічних ситуацій та захистити користувачів від неочікуваних проблем зі зв’язком.

Вранці вівторка, 12 грудня, у роботі українського оператора Kyivstar стався потужний збій. Користувачі масово повідомляють про відсутність зв’язку та інтернету. Крім того, не працює сайт оператора.

Як повідомила компанія, причиною збою стали технічні проблеми. Фахівці вже намагаються їх усунути.

У Мінінфраструктури сподіваються, що мобільний оператор “Київстар” відновить звʼязок упродовж чотирьох-пʼяти годин. Про це сказав віцепрем’єр-міністр Олександр Кубраков на зустрічі команди очолюваного ним Мінінфраструктури з медіа у Києві, повідомляє кореспондент LIGA.net.

За словами Кубракова, зараз тривають ремонтні роботи.