facebook

За неявку в ТЦК можна “загриміти” у СІЗО: в Україні посилять відповідальність для військовозобов’язаних

Український уряд має намір суттєво посилити відповідальність за неявку до ТЦК та СП. Наразі обговорюється внесення змін до Кримінального кодексу та Кодексу про адміністративні правопорушення, пов’язаних із мобілізаційними процесами. Про це пише Главред із посиланням на статтю BBC News Україна.

Як зазначає джерело інформації, можливі зміни спрямовані на посилення покарання за ігнорування викликів до ТЦК за повістками. А саме, передбачається збільшення терміну арешту та введення більш високих штрафів.

Крім того, розглядається можливість заочного притягнення до відповідальності порушників.

“Заплановані “мобілізаційні” зміни в Кримінальний кодекс і Кодекс адмінпорушень, зокрема збільшення терміну арешту для порушників, штрафів, а також введення можливості заочно притягати їх до відповідальності”, – йдеться у статті.

На даний час продовжується робота по розробці та узгодженню основних положень майбутнього законопроєкту за участі народних депутатів, представників Міністерства оборони та Генерального штабу.

Остаточна версія ще не відома і, як зазначив глава парламентського оборонного комітету Олександр Завітневич, “цілісна картина” відсутня.

“Коментувати окремі положення чи напрямки зараз складно, тому що ще немає цілісної картини. Щось – це поки що чиїсь ідеї, без консультацій з військовими, щось – пропозиції для обговорення. Зараз ми намагаємося розробити комплексний документ”, – пояснив Завітневич.

Джерело.