facebook

Китайські астронавти зафіксували повномасштабне зображення космічної станції на тлі Землі.

Космічне агентство Китаю опублікувало перші фото власної орбітальної станції “Тяньгун”, які було зроблено на висоті приблизно 400 кілометрів.

Як повідомляється, фотографії було зроблено екіпажем космічного корабля “Шеньчжоу-16” невдовзі після того, як він залишив станцію.

“Астронавти тримали камери високої чіткості, коли вони облітали космічний корабель, щоб сфотографувати збірку космічної станції”, — повідомили в китайському космічному агентстві.

У повідомленні наголосили, що це перший випадок, коли на орбіті було отримано повномасштабне зображення космічної станції на тлі Землі.

Відомо, що китайський екіпаж космічного корабля “Шеньчжоу-16” перебував на орбіті близько п’яти місяців, де проводив різні наукові експерименти. Повернення астронавтів з орбіти відбулося ще 30 жовтня, при цьому капсула здійснила жорстку посадку в пустелі Гобі через несправність парашута.

Назва станції “Тяньгун” у перекладі з китайської означає “небесний палац”. Вона складається з трьох модулів, які були запущені на орбіту у квітні 2021 року, у липні та у жовтні 2022 року. Станція має довжину 55 метрів і важить близько 70 тонн, що робить її приблизно вп’ятеро меншою від Міжнародної космічної станції.

Будівництво станції було завершене минулого року, але зображення були оприлюднені лише цього тижня.

Джерело.