facebook

В деяких областях в перші дні зими температура може вдарити до “плюс” 17 градусів

У перші зимові вихідні в Україні очікується аномально висока температура. Про це каже метеоролог Ігор Кібальчич, пише “Метеопрог”.

За його даними, загалом, 2 та 3 грудня буде тепла та нестійка погода з дощами, снігом і туманами.

“У зв’язку з активізацією південних процесів, в найближчі дві доби спостерігатиметься аномально тепла погода, особливо у південних, центральних та східних областях. У Криму стовпчики термометрів можуть перевищити позначку +15…+17 °С!” – прогнозує він.

За даними фахівця, більш прохолодна погода очікується у західних та північних регіонах, де пройдуть снігопади, подекуди сильні. На решті території України опади будуть переважно у вигляді дощу, мряки та мокрого снігу.

Погода 2 грудня:

“У західних областях внаслідок переміщення теплого фронту очікуються складні погодні умови. Пройде сніг, мокрий сніг, на Прикарпатті та Закарпатті з дощем. Подекуди значні опади. Налипання мокрого снігу, сніговий накат. На дорогах ожеледиця”, – попереджає Ігор Кібальчич. Також він прогнозує пориви вітру у Каратах до 15 – 20 м/с.

Температура повітря вночі -4…+2 °С, вдень -2…+4 °С, на Закарпатті та Буковині розігріє до +4…+9 °С.

У північних областях вночі без істотних опадів, а вранці та вдень пройде сніг, мокрий сніг, місцями з дощем. Місцями тумани, через що видимість впаде до 200-500 метрів. На дорогах ожеледиця. Температура повітря вночі -6…-1 °С, вдень -3…+2 °С.

Джерело.