facebook

Українці отримуватимуть доплати до пенсій за новими правилами: що змінилося

Українські пенсіонери отримають додаткові виплати, оскільки уряд вніс зміни до розміру допомоги тим, хто потребує особливого захисту. За новими правилами, граничний розмір пенсії для отримання додаткової грошової допомоги збільшено з 3000 грн до 3250 грн. Це рішення має полегшити фінансове становище пенсіонерів та забезпечити їм більше соціальної підтримки. Про це повідомили на порталі “На пенсії”.

Які зміни будуть впроваджені
Ініціаторами цієї інновації стали Міністерство соціальної політики, Пенсійний фонд та Всесвітня продовольча програма ООН. Спільний проєкт спрямований на забезпечення максимальної синергії у наданні фінансової підтримки українським громадянам від міжнародних організацій. Основним фокусом є підтримка тих пенсіонерів, які проживають у зоні бойових дій, мають низьку пенсію і не отримують інших фінансових допомог від міжнародних організацій.

Згідно з новими правилами, з серпня додаткову грошову підтримку отримували пенсіонери, які відповідали таким умовам:

проживають на територіях активних або можливих бойових дій;
мають розмір пенсії менший за 3 000 грн;
не отримували додаткових грошових виплат від міжнародних організацій та/або допомоги на проживання для ветеранів праці.

24 листопада Уряд офіційно затвердив зміни, що враховують новий розмір пенсії для отримання додаткової грошової допомоги. Вони набудуть чинності вже у листопаді цього року.

Це означає, що пенсіонери, які відповідають вимогам, отримають додаткову суму разом із пенсією. Наприклад, якщо розмір пенсії складає 2400 грн, в листопаді вони отримають доплату в розмірі 850 грн.

Джерело.