facebook

У польському місті Вроцлав спалахнув скандал через ксенофобні висловлювання місцевого водія трамвая щодо українців під час прямого ефіру в соцмережах.

Як повідомляє видання wroclaw.wyborcza.pl, чоловік взяв участь у стримі польських неонацистів з угруповання “Kamractwo”.

Під час розмови він заявив, що у Вроцлаві нібито “занадто багато українців” і додав образливі коментарі, закликаючи “ударити їх палицею”.

 

Також водій-трамвайник поскаржився, що йому не подобається бачити українські прапори всередині трамваїв, якими він керує.

“Тут багато українців. На жаль, кожен другий – українець. Просто візьми палицю і вдари їх. Я працюю водієм трамвая, їжджу, і навіть на трамваях у нас висять ці г****** українські прапори”, – заявляє він.

Ці висловлювання викликали реакцію Центру моніторингу проявів расизму та ксенофобії. Вони звернулися до керівництва Вроцлавського трамвайно-тролейбусного управління (MPK Wroclaw) та до прокуратури.

За результатами внутрішньої перевірки чоловіка звільнили з роботи за розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Також проти нього заведено кримінальне провадження, яке передбачає до 5 років позбавлення волі.

Джерело.