facebook

Школи та університети передадуть списки учнів до ТЦК та СП

В Україні триває повномасштабна війна. Нещодавно продовжили військовий стан, а разом із ними і загальну мобілізацію. Тепер з’явилася інформація, що школи та університети передадуть до ТЦК СП списки учнів, яким виповнюється 17 років. Про це повідомляється у Телеграм-каналі Львів Інфо.

У повідомленні йдеться, що хлопців віком від 16 років на рік досягнення ними 17 років беруть на військовий облік призовників у ТЦК та СП та віддають їм посвідчення про прописку до призовної дільниці, іншими словами – приписне.

Установи освіти, в яких враховуються юнаки, яким у рік приписки виповнюється 17 років та підлягають взяттю на військовий облік, подає до ТЦК та СП списки таких громадян.

 

Як нам відомо, згідно зі змінами, на облік необхідно ставати при досягненні 17 років Вже у 17 років громадянин потрапляє на персонально-первинний та персональний військовий облік, проте військовозобов’язаним вважаються чоловіки з 18 до 60 років і їм заборонено виїжджати за кордон.

Варто нагадати, як відбувається процедура мобілізації і які повістки можуть вручити військовозобов’язаним.

За словами фахівця, перший порядок денний вручається військовозобов’язаним віком від 18 до 60 років для уточнення даних. Для цього українцеві необхідно:

– з’явитися до ТЦК та СП;

– пройти медичний огляд для того, щоб з’ясувати його стан здоров’я та відповідно придатність до військової служби;

– надати весь пакет документів про спеціальність, освіту, сімейний стан, наявність або відсутність причин для отримання відстрочки.

За наявності причин для отримання відстрочки військовозобов’язаний має надати всі необхідні документи. Тоді він до мобілізації не приєднується. Якщо ж він є здоровим, то його визначають як обмежено придатним. Таких громадян можуть призвати за потреби для проходження служби в тилу.

 

Тільки за результатами проходження медогляду, який засвідчив придатність до мобілізації, надання всіх необхідних документів та відсутність причин для отримання відстрочки військовозобов’язаному дають іншу повістку.

 

Це може бути в певному періоді та часі. Друга повістка – викликають, це мобілізаційне розпорядження.

Джерело.