facebook

В Україні дозволили законно забирати авто на європейських номерах: плюс індивідуальний штраф

Наразі українське законодавство не передбачає жодних пільг чи звільнень щодо розмитнення автомобілів, тільки для військових.

Для всіх наших шановних та дорогих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що Конституційний суд України офіційно визнав законність конфіскації нерозмитнених авто.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби КСУ.

Суд розглянув статтю Митного кодексу України, яка передбачає, що перевищення дозволеного строку тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування або комерційного транспорту більш ніж на 30 діб, а також втрата або розукомплектування таких транспортних засобів спричиняє накладення штрафу.

Зазначимо, що штраф дорівнює – десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або конфіскація транспортних засобів.

Конституційний суд наголосив на важливості обґрунтування будь-якого втручання у право власності на самому законі. Тому покарання порушення цих норм можуть накладатися судами лише у індивідуальному порядку.

Наразі українське законодавство не передбачає жодних пільг чи звільнень щодо розмитнення автомобілів, за винятком випадків, коли транспортні засоби ввозяться для військових потреб. У разі необхідно подати заяву військової частини.

Це рішення Конституційного суду роз’яснює правові наслідки нерозмитнених автомобілів в Україні. Оскільки пільг щодо митного оформлення не передбачено, фізичним особам важливо дотримуватися періоду тимчасового ввезення, щоб уникнути штрафів або конфіскації їх транспортних засобів.

Виняток для військового імпорту є нагадуванням про те, що у всіх інших випадках необхідно дотримуватися митних правил.

Нагадаємо, водій завжди п’яний: патрульні придумали безвідмовний спосіб “рубати” хабара.

Раніше повідомлялося, у водіїв відлягло від серця: АЗС показали нові ціни на бензини та дизель.

Джерело.