facebook

Циклони заметуть Україну снігом, місцями похолодає до -14. Синоптик дав прогноз…

Протягом третьої декади цього місяця погода на території України буде нестійкою, супроводжуваною значними опадами, різкими температурними коливаннями та переважанням циклонічної активності. З півночі та північного сходу Європи надходить холодне повітря, що паралельно спричинить активізацію атмосферних фронтів та зниження атмосферного тиску. Це спричинить випадання опадів у формі снігу та дощу по всій країні. Перші снігові покриви утворяться в північних, центральних та східних регіонах, а температура в окремі дні опуститься до -14…-10 °С. Тим часом на крайньому півдні, у Криму та на Закарпатті залишиться порівняно тепло, пише Метеопрог з посиланням на синоптика Ігоря Кібальчича.

У четвер, 23 листопада, істотних опадів не передбачається, лише вночі та вранці в Криму та на Приазов’ї можливий дощ, місцями із мокрим снігом. Вітер буде північно-західний, а вдень перейде на південно-західний, зі швидкістю 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі -7…-2 °С, вдень близько 0 °С. У північних та східних областях вночі -14…-9 °С, вдень -7…-2 °С.

У п’ятницю, 24 листопада, вночі на заході та півночі країни, а вдень в більшості регіонів очікуються опади у вигляді дощу з мокрим снігом. Місцями можливі налипання мокрого снігу та хуртовина у Карпатах. Вітер буде південно-західний, 7 – 12 м/с, а вранці та вдень можливі пориви до 15 – 17 м/с. Температура повітря вночі буде близько 0 °С, вдень +2…+7 °С. У східній частині вночі -10…-5 °С, вдень +3…-2 °С, а на півдні країни вдень +6…+11 °С.

У суботу, 25 листопада, на південному та східному узбережжі пройде дощ із мокрим снігом. На заході та півночі можливий невеликий сніг та мокрий сніг. Вітер буде дути з західної чверті, зі швидкістю 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +1…-4 °С, вдень +4…-1 °С. У південній половині країни вночі 0…+5 °С, вдень +3…+8 °С.

У неділю, 26 листопада, на сході країни очікується дощ та мокрий сніг, тоді як на решті території України не передбачається значних опадів. Вітер буде змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі буде в межах -5…0 °С, вдень +4…-1 °С.

Джерело.