facebook

Зима здивує українців: синоптики опублікували точний прогноз

Синоптики дали зимовий прогноз погоди в Україні, підкреслюючи, що майбутній сезон очікується відносно м’яким з кількома холодними сюрпризами. Ця тенденція узгоджується з нещодавнім потеплінням клімату в Україні, особливо в зимові місяці.

Три експерти поділилися своїми думками щодо прогнозу. Вазіра Мартазінова з Українського державного метеорологічного інституту відзначає загальну тенденцію до потепління зими, але попереджає про деякі прохолодні дні. Світлана Бойченко, кліматолог, поділяє цю думку, вказуючи, що, незважаючи на загальну теплішу зиму, періодично траплятимуться холодні періоди.

Володимир Деркач, народний синоптик, прогнозує відносно м’який початок зими. Він очікує, що перша половина грудня буде найхолоднішою, а потім поступово потеплішає, при цьому значних морозів чи сильних опадів не очікується.

Мартазінова додає, що січень і лютий можуть принести короткі періоди сильних морозів, температура може впасти до -10-15 градусів за Цельсієм. Такі похолодання очікуються, але будуть нечастими. Експерти погоджуються, що такі погодні явища є ймовірними, хоча передбачити їхній точний час залишається складним завданням.

Джерело.