facebook

Прем’єр-міністр буде контролювати виїзд чиновників за кордон

Зміни у відрядженнях посадовців за кордоном тепер контролює прем’єр-міністр Денис Шмигаль, згідно з постановою № 698 “Про вдосконалення порядку здійснення службових відряджень за кордон”. У другому та третьому абзацах постанови внесено певні зміни, що стосуються опису категорій осіб, які мають право на виїзд за кордон в рамках службових відряджень.

Про це повідомляє видання ТСН.

Конкретно, до другого абзацу додано фразу “інших керівників центральних органів виконавчої влади” після слів “міністрів України”. У третьому абзаці фразу “керівників інших центральних органів виконавчої влади та їх заступників” замінено на “заступників керівників інших центральних органів виконавчої влади”.

Заборона на виїзд за кордон стосується як чоловіків, так і жінок. Зараз ця заборона розповсюджується на всіх посадовців, у тому числі урядовців, народних депутатів, суддів, прокурорів, а також представників місцевого самоврядування та працівників, які під час дії воєнного стану заброньовані на період мобілізації за органами державної влади. Ці особи можуть виїжджати за кордон лише у рамках службових відряджень. Однак існують винятки, коли ця категорія осіб може перетинати кордон. Ці винятки визначені чітко.

Раніше обмеження на виїзд за кордон стосувалося чоловіків віком від 18 до 60 років. Тепер жінки-держслужбовці також входять до категорії осіб, на яких поширюється заборона на виїзд за кордон.

Є три основні випадки винятку з цих обмежень:

Відвідування дітей за кордоном для жінок або батьків-одинаків у виняткових обставинах з належними документами.

Лікування за кордоном.

Виїзд за кордон на підставі окремого рішення голови ДПСУ у разі смерті членів сім’ї за кордоном.

Джерело.