facebook

Сніг і зимовий холод в Україні очікуються вже найближчим часом: які області засипле першими

Прогнози синоптиків на осінь 2023 збулися – перших два місяці були доволі теплими. На початку листопада погода теж нас тішила, вражаючи рекордними показниками термометрів. Але вже в середині місяця погода може кардинально змінитися.

За даними Укргідрометцентру, 13-14 листопада відбудуться певні погодні зміни, перебудова синоптичних процесів, зниження температури повітря.

Далі, як показують дані ресурсу Ventusky, вже вранці 16 листопада українцям слід очікувати снігу.

Перший сніг, за попередніми прогнозами, випаде в Київській, Житомирській, а також Закарпатській областях. Крім того, протягом дня сніг прогнозують у північній частині України та у Харківській області.

Снігопад, сніг з дощем, а також крижаний дощ завітають до мешканців Житомирської, Вінницької, Київської та Одеської областей 20 листопада. Внаслідок опадів може утворитися сніговий покрив від 1 до 6 см.

Синоптики повідомляють, що в українських Карпатах, на вершині Піп Іван Чорногірський, вже зараз спостерігається справжня сувора зима зі снігом та заметіллю. Співробітники Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту зафіксували обмежену видимість, пориви вітру до 9 м/с, температуру -1°С.

Джерело.