facebook

Вихід є: ПФУ розповів, що робити українцям, яким не вистачає стажу для пенсії

Щороку в Україні зростають вимоги до страхового стажу, тому деякі громадяни можуть не набути права на пенсію одразу після досягнення 60-річного віку. Але де ж взяти роки стажу, якщо на пенсію хочеться вийти “вже і зараз”.

Відповідь на питання дали у ПФУ.

В українців є можливість докупити страховий стаж як собі, так і іншим особам, наприклад, батькам. Для цього необхідно укласти договір через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України щодо добровільної сплати страхових внесків.

“Для укладання Договору можна авторизуватися за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), “Дія.Підпису” або GOV.ID. Договір підписується шляхом накладення на нього КЕП”, – йдеться у повідомленні ПФУ.

Участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування можуть брати як працевлаштовані українці, так і безробітні. Мінімальний внесок, щоб людині зарахувався місяць стажу, становить -1474 гривні.

“Щоб непрацюючій особі було зараховано повний місяць страхового стажу, сума сплачених за цей місяць страхових внесків має бути не меншою від мінімального страхового внеску”, – пояснили у ПФУ.

Джерело.