facebook

У Польщі починаючи з 15 грудня 2021 року набули чинності оновлені “коронавірусні” правила перетину кордону. Тепер всі мандрівники, зокрема й вакциновані, повинні пройти ПЛР-тест на COVID-19 не раніше ніж за 24 години до в’їзду.

Виняток – туристи із країн Шенгенської зони. Про це повідомляє сайт польського уряду. Таким чином, українцям незалежно від того, чи щеплені вони, потрібно пройти дослідження на коронавірус перед поїздкою до Польщі.

Нагадаємо, до Шенгенської зони входять такі країни: Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ісландія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Голландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Ліхтенштейн.

Також із 15 грудня набуло чинності правило, яке зобов’язує тестуватись осіб, які проживають разом з інфікованим.

Крім того, влада посилила карантинні норми всередині країни. Тепер ресторани, бари, готелі, кінотеатри, театри, спортивні та релігійні об’єкти можуть бути заповнені неімунізованими відвідувачами максимум на 30%.

Під час показів фільмів у кінотеатрах також заборонили їсти та пити. Уряд вважає, що так шансів заразитися буде менше.Тимчасово закрилися, згідно з новими правилами, клуби, дискотеки та інші місця, відкриті для танців.

Винятком стане новорічна ніч. Тоді заходи можуть відбуватися за суворого санітарного режиму, а невакцинованих відвідувачів має бути не більше ніж 100 осіб.

Відповідальність за перевірку статусу вакцинації бдуть нести власники бізнесу.

Як писав OBOZREVATEL, раніше Міністерство закордонних справ оновило список країн, які дають змогу в’їжджати на свою територію українським громадянам. Деякі з них переглянули правила через поширення штаму Омікрон.

 

Джерело.