facebook

Штраф до 100 тисяч за порушення комендантської години: кому не “світитиме” таке покарання

Представниця Нацполіції пояснила, хто може перебувати на вулиці в комендантську годину.

Наразі законопроєкт про адміністративну відповідальність за порушення комендантської години зараз в парламенті. Порушникам порядку загрожує від 8500 до 17 000 гривень, а от для суб’єктів господарювання розмір штрафу сягатиме 102 тисяч гривень.

Бувають випадки, коли громадянин не може уникнути перебування на вулиці. Наприклад потяг приїхав вночі, і людина вирішила піти додому. Чи накладатиметься на неї штраф в такому випадку? На це питання відповіла речниця Нацполіції Олена Бережна в ефірі телемарафону.

За словами жінки, основною категорією людей. які не будуть каратися за порушення – українці, у яких є спецперепустка. До таких громадян можуть належати люди, які працюють на об’єктах критичної інфраструктури.

Якщо людина прибула потягом вночі, то їй краще зачекати на вокзалі, стверджує речниця. Але якщо все ж трапилося, що пасажир перебуває за межами вокзалу, то перед штрафом будуть розбиратися в ситуації.

“Але в першу чергу Національна поліція це людяний орган, який в першу чергу буде входити в ситуацію і розбирати безпосередньо кожен випадок. Якщо людям буде потрібна допомога, або поліцейське піклування або доставлення, то поліція буде включатись”
підсумувала речниця

 

Джерело.