facebook

Водіям нагадали вимоги щодо швидкості на дорогах

Одне з частих порушень правил дорожнього руху (ПДР) – перевищення швидкості під час руху. Тому патрульна поліція Києва в Telegram-каналі нагадала про вимоги до водіїв щодо швидкості руху.

 

У межах населених пунктів рух транспортних засобів дозволено зі швидкістю до 90 км/год.

У разі відділення проїжджих частин одна від одної за допомогою розділової смуги допускається їзда зі швидкістю не більше 110 км/год.

Також правоохоронці нагадали, що на автомагістралях максимально дозволена швидкість руху можлива до 130 км/година.

Також патрульні нагадали водіям, які штрафи передбачені у разі порушення швидкісного режиму:

Відповідно до ч. 1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні порушення (КУпАП) – перевищення встановлених обмежень швидкісного руху транспортних засобів більше ніж на 20 км/год загрожує штрафом у 340 грн;

Відповідно до ч. 4 ст. 122 Кодексу України про адміністративні порушення (КУпАП) – перевищення встановлених обмежень швидкісного руху транспортних засобів більше, ніж на 50 км/година карається штрафом у розмірі 1700 грн.

 

Вже понад два роки в Україні працює система автоматичної фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Щоб швидко дізнатися, чи є штраф, чи ні, водії можуть не виходячи з дому скористатися деякими ресурсами:

 

На сайті Головного сервісного центру МВС України.

В додатку Дія.

У мобільному додатку Штрафи правил дорожнього руху.

За допомогою телеграм-ботів.

У додатках Monobank/Приват24.

Для перевірки штрафів правил дорожнього руху за номером авто в Україні потрібно знати дві речі: номер авто, а також дані документів власника автомобіля.

 

Примітно, що всі штрафи з камер відеофіксації йдуть автоматично власнику автомобіля, а не водієві, який перебуває за кермом на момент порушення.

Джерело.