facebook

Суд може зобов’язати сплачувати аліменти батькам

Таращанський районний суд у Київській області виніс рішення, яке зобов’язує жінку віддавати її батькові чверть усіх її доходів до кінця її життя. Позов із такою вимогою був поданий самим батьком, який стверджує, що він потребує допомоги, а дочка не надає жодної підтримки, пише “OBOZ.UA”.

 

Ці відомості містяться у матеріалах справи № 2/379/268/23. Так, у вересні 2023 року українець звернувся до суду із вимогою призначити йому аліменти від своєї дочки. Він пояснив свої претензії тим, що витрачає свою пенсію на ліки та їжу, і йому ледве вистачає на їжу. Чоловік проживає один і у серпні 2023 року переніс операцію, на яку витратив 25 тис. грн.

 

“Основну частину пенсії він витрачає на ліки, тому у нього ледве вистачає коштів на їжу. З цієї причини він звернувся до суду з проханням стягнути з дочки аліменти на його користь у розмірі чверті її щомісячного доходу для підтримки матеріального становища, здоров’я та життя.

 

Відповідно до Сімейного Кодексу, діти зобов’язані підтримувати своїх дорослих батьків, якщо вони потребують допомоги. Однак, згідно зі статтею 204 СК України, щоб звільнитися від цього обов’язку, діти можуть посилатися на ігнорування батьками своїх обов’язків.

 

“Суд прийшов до рішення про стягнення з відповідача аліментів на користь позивача у розмірі 1/4 частини всіх видів заробітку (доходу) щомісяця, починаючи з 01.09.2023 року та протягом усього його життя”, – йдеться у матеріалах справи

Джерело.