facebook

Самопроголошена директорка школи окупованої Якимівки на Запоріжжі, колаборантка Наталя Шкраміда переповідає дітям на уроках російські фейки про Збройні сили України та інші наративи країни-агресора. Правоохоронці ще минулого року повідомили їй про підозру в колабораційній діяльності, передають Патріоти України.

Зокрема, 27 жовтня офіцер ЗСУ Анатолій Штефан оприлюднив запис розмови Шкраміди з іншим колаборантом, учителем фізики на ім’я Ярослав Глушко. “Зрадникам-вчителям я особисто би термін ув’язнення прирівнював як за вбивство, вони вбивають наших дітей на тимчасово окупованих територіях”, – написав військовий.

 

На запису Шкраміда та Глушко взялися обговорювати найбільш поширені фейки про Україну та її армію. “Бепредел! Вбивають кого хочуть, ґвалтують кого хочуть і всі пишуть, це росіяни. Мені подобається наша школа, ми російська школа. Вам потрібні уроки української мови? Будь ласка, три уроки на тиждень”, – видала колаборантка.

 

Шкраміда також заявила, що “українську літературу, пісні, музику співав увесь Совєтський Союз і зараз співатимуть”, і повторила пропаганду про те, що Україна нібито “продалася Європі та Америці за долари”.Водночас вона визнала, що “всі ми українці”.

 

Зазначимо, у листопаді 2022 року в Запорізькій обласній прокуратурі розповіли, що “директорки” двох шкіл Мелітопольського району отримали підозру в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

 

Колишні директорка одного з навчальних закладів та завучка гімназії Якимівки добровільно пішли на співпрацю з окупантами, “очолили” дві школи та організували навчання за програмою РФ. Згодом стало відомо, що однією з підозрюваних є Наталія Шкраміда.

Джерело.