facebook

У різних містах, навчальні заклади мають змогу самостійно вибрати скільки будуть відпочивати учні. Це напряму буде залежати від температурного режиму, ситуації зі світлом та загальною ситуацією в країні. Про те, коли будуть канікули в різних регіонах, пише “Апостроф”.

У зв’язку з тим, що навчальний рік проходить в умовах воєнного стану, є кілька особливостей. Попри те, що кожен заклад має самостійно орієнтуватися по ситуації, канікули, в основному будуть виглядати так: або 23 грудня – 7 січня, або 30 грудня по 14 січня.

 

У столиці канікули будуть стандартними і триватимуть від 23 грудня по 7 січня. Але взимку київські школярі матимуть змогу відпочити тиждень – від 19 по 25 лютого.

 

А от в Івано-Франківську учні ліцеїв та гімназій будуть мати змогу відпочивати один місяць. Керівництвом було прийняти рішення зробити один місяць канікул та прибрати осінні та весняні замість цього. Там канікули будуть тривати приблизно з 27 грудня по 24 січня.

У Житомирі ситуація з канікулами напряму буде залежати від загальної ситуації в країні, температури та стану енергетичної системи. Орієнтовно канікули заплановані вже з 23 грудня по 14 січня.

 

Міністерство освіти всю відповідальність за тривалість канікул покладає на місцеве керівництво шкіл. Тож відпочинок може тривати довше, в залежності від ситуації та конкретної школи.

Джерело.