facebook

Українці можуть оформити нову фіндопомогу

Українці, які постраждали від російської повномасштабної військової агресії, можуть звернутися за фінансовою допомогою до міжнародних організацій та благодійних фондів. Наразі йде приймання заявок на фіндопомогу від однієї з таких організацій, пише tehnofan.com.ua.

 

Повідомляється, що “Карітас Полтава” відкрив приймання заявок на фінансову допомогу для внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

 

На допомогу може претендувати сім’я, що складається щонайбільше з чотирьох осіб. У такому разі розмір виплати становитиме 10 800 грн у місяць. За три місяці сума може сягнути 43 200 грн.

 

Виплати можуть оформити ВПО, які зараз проживають у Полтавській області та протягом останніх 90 днів не отримували допомоги від інших організацій.

 

Претенденти на нову фінансову допомогу також мають відповідати деяким критеріям:

 

Сім’ї, у яких головою сім’ї є жінка;

Якщо у сім’ї є члени з першою чи другою групою інвалідності;

Якщо є люди з інвалідністю з дитинства першої чи другої групи.

При цьому дохід сім’ї не повинен перевищувати 6318 грн на одну особу на місяць. Для отримання допомоги необхідно подати такі документи:

 

Паспорт чи ID карта, і навіть довідка про місце прописки;

Довідка ВПО на кожного члена сім’ї, а також ІПН;

Довідка про відкриття картки для виплат у форматі IBAN;

Документ, що підтверджує статус уразливості.

Зазначається, що заявки приймаються у порядку живої черги за адресою: м. Полтава, вул. Пилипа Орлика, 20/1. Звертатися слід у будні, тобто з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 17:00.

 

Додаткову інформацію можна отримати за такими телефонами: 0503464693 або 0503464881.

 

Карітас України входить до однієї з найбільших міжнародних мереж благодійних організацій у світі та Європі. У багатьох містах України є відділення організація, тому ВПО з інших міст слід стежити за оновленнями та бути першими, хто оформить фіндопомогу.

Джерело.