facebook

Іллєнко зазначив, що навіть у в’язнів має бути можливість служити заради свободи Батьківщини

В Україні обговорюють можливість призову ув’язнених на військову службу, щоб не допустити дефіциту бійців на передовій. З такою ініціативою виступив колишній депутат Верховної Ради, член батальйону “Свобода” 4-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії Андрій Іллєнко.

Військовий в інтерв’ю “Українській правді” сказав, що в країні мають розпочати мобілізацію засуджених, які особливо сидять у СІЗО, проте для цього потрібно мати юридичні підстави.

 

Втім, Іллєнко не каже про призов тих, хто сидить у в’язниці за тяжкі злочини, але навіть у в’язнів має бути можливість служити заради свободи Батьківщини.

 

“Я вважаю, що зараз потрібно створити відповідну правову базу для того, щоб ті люди, які перебувають у виправних установах, особливо у слідчих ізоляторах, а ми знаємо, що багато хто сидить там роками, якщо вони реально хочуть воювати, вони повинні мати таку можливість”, – сказав військовослужбовець.

Андрій Іллєнко, скріншот

Варто зазначити, що у російських колоніях примусово відправляють ув’язнених на війну в Україну, у тому числі жінок. За це їм пропонують щедру грошову винагороду, різні вакансії на військовій службі та навіть амністію.