facebook

Депутати Верховної ради планують подати законопроект, який передбачає збільшення мобілізаційного віку до 70 років. А речник Полтавського обласного ТЦК Роман Істомін заявив, що воювати можливо підуть всі військовозобов’язані чоловіки. Чи треба призивати до лав ЗСУ пенсіонерів та який існує варіант вирішення мобілізаційної проблеми – в етері Апостроф TV розповів військовий експерт, офіцер резерву Повітряних Сил ЗСУ Андрій Крамаров.

Цей законопроект Верховної ради не те що не потрібен – він є згубним та штовхає нас в неправильному векторі. У нас достатня кількість молоді і осіб, які можуть йти воювати.

Плюс, для участі в бойових діях будь-яку людину віком, напевно, до 35 років можна набагато швидше підготувати: привести до необхідного стану фізичну форму, навчити користуватися новітніми засобами озброєння. Наприклад, ті ж оператори FPV-дронів тощо. Це правильний вектор.

 

На жаль, моє покоління вже платить і має заплатити до кінця оцей борг перед Батьківщиною. Але це просто необхідно, якщо ми далі хочемо жити у вільній, незалежній, демократичній Україні. Тож, на жаль, наша молодь і молоде покоління має заплатити цю ціну – іншого просто бути не може.

 

Щодо підвищення призовного віку до 70 років – це для мене особисто навіть не батьки, а дідусі. Мобілізація громадян такого віку – це абсолютно неправильно. Так, у нас немає певної, скажімо, таблиці, у якій все розписано відповідно до віку. Але реакція, аудіовізуальні засоби спостереження кожної людини – також відрізняються з віком.

 

Плюс особі, яка молодша – їй набагато легше. Звісно, є люди близько 60 років з серйозним досвідом участі в бойових діях. І так, ця людина на своєму виключно емпіричному досвіді може на полі бою зробити дещо більше. Але це одиничні випадки, а ми зараз говоримо про загальний віковий зріз.

 

Джерело.