facebook

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, повідомила, що до України завезли зелену каву, яка в складі має надзвичайно небезпечну речовину.

 

Про це стало відомо через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів. Це повідомлення надійшло до служби 10 жовтня 2023 року.

За даними системи, в зеленій каві з Гондурасу, було виявлено хлорпірифос. Ця речовина негативно впливає на нервову систему людини та може викликати значні проблеми зі здоров’ям.

Дана речовина є основою для виготовлення багатьох пестицидів, які здатні знищувати понад 60 видів культур. При вживанні кави з цією речовиною, людина може відчувати головний біль, втрату свідомості аж до розвитку глибокої коми та судоми. Небезпечний напій завезли з Гондурасу, але експортувався він з Німеччини. Відправником стала компанія – Rehm&Benecke Coffee GmbH&Co., Hamburg, а отримувачем в Україні – ТОВ “Кофітон”.

Ціни на каву та чай, фото: Знай.ua

Якщо ви виявите цю каву на полицях супермаркета, зверніться до Головного управління Держспоживчслужби в Полтавській області. Зробити це можна особисто, через електронну пошту або зателефонувати в управління. Це збереже вас та оточучих від шкідливого напою. Всі контакти відомства розміщені на їх офіційній сторінці.

Джерело.