facebook

Яким буде закінчення війни: експерт назвав 3 сценарії

Навіть після перемоги Україні варто бути напоготові, адже РФ може атакувати країну знову.

Війна в Україні може тимчасово припиниться і почне діяти так званий “Мінськ-3”. Це є один з можливих сценаріїв розвитку подій на фронті. Про це в інтерв’ю Главреду розповів Азербайджанський військовий аналітик Агіль Рустамзаде.

За таким сценарієм країна не зможе дозволити собі розслабитися, адже рано чи пізно РФ знову може спробувати захопити нові території.

“Який би правитель не прийшов до влади в Росії через 5-10 років, населення буде жадати реваншу і завершення війни на своїх умовах”, – говорить Рустамзаде.

Ще один сценарій передбачає капітуляцію Росії. При цьому Україна поверне всі свої території, Москва втратить свою ядерну зброю і будуть встановлені для окупантів квоти на чисельність Збройних сил.

“Такий сценарій забезпечить Україні безпеку на 10-20 років”, – переконаний експерт.

Згідно з третім сценарієм, Україна поверне землі, проте в РФ залишиться ядерка і ніяких інших обмежень не буде.

“Такий сценарій також не можна називати повноцінною перемогою Києва, тому що Україна, в залежності від того, хто керуватиме Росією, зіткнеться з ядерним шантажем і спробами силового тиску”, – говорить експерт.

Рустамзаде переконаний, що якщо в країні буде розвиватися останній сценарій, то над Україною весь час буде нависати загроза відновлення бойових дій.

Джерело.