facebook

Міноборони готує чергові зміни для мобілізованих українців

Міністерство оборони України повідомляє про заплановані зміни, які маю суттєво полегшити оформлення усіх документів для мобілізованих військових.

Військовослужбовцям не потрібно буде збирати усі документи від ВЛК та носити їх за собою – усі висновки комісії будуть зберігатись і передаватись в електронному форматі.

Про це заявила заступниця міністра оборони України з питань соціального розвитку Наталія Калмикова в етері телемарафону.

“Зараз проходять фінальні зовнішні узгодження документи, які регулюють облік військовослужбовців. Військовослужбовець після ВЛК відбуває сам або до військової частини, або до ТЦК і СП. А документи від ВЛК в електронному вигляді “слідують” за ним.

Це те швидке рішення, якого так потребують люди після поранення”, – розповіла Калмикова.

На її думку, у процесі інтеграції військового у цивільне життя, ветеран повинен знайти таке місце в житті, де він буде розуміти, що він потрібен так само, як був потрібен на війні.

Знайти роботу, мати зайнятість, займатися підприємницькою діяльністю, – каже Калмикова, додаючи, що у Міноборони уже ведеться робота щодо створення можливостей для ветеранів.

Джерело.