facebook

Виплати в розмірі понад 14 000 гривень доступні українським дітям: на що дозволено витратити ці гроші

Українська держава забезпечує фінансовою допомогою дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки. Віднедавна доступний новий вид допомоги, спрямований на забезпечення оздоровлення та відпочинку цієї категорії неповнолітніх українців. Кому саме доступні виплати та як їх отримати, розповідають із посиланням на Мінсоцполітики PRO ГРОШІ.

Хто може розраховувати на допомогу
Допомога виплачується батькам дитини з багатодітної сім’ї, дитини з інвалідністю, а також дитини, що виховується у малозабезпеченій сім’ї.

Виплата передбачена лише для дітей, що зареєстровані на території таких областей:

Дніпропетровська;
Донецька;
Запорізька;
Київська;
Луганська;
Миколаївська;
Сумська;
Харківська;
Херсонська;
Чернігівська.

Ми намагаємося хоча б трохи знівелювати ті складні процеси, які переживають сьогодні українські діти. Тому держава напряму перерахує батькам кошти на оздоровлення дітей, які потребують підтримки, перебувають в зоні активних бойових дій або на кордоні з російською федерацією, — повідомила міністерка соцполітики Оксана Жолнович.

Як можна використати отримані кошти

Кошти виплачуються напряму родинам, а далі батьки разом із дитиною можуть самостійно обрати путівку чи заклад для оздоровлення і відпочинку.

Для отримання коштів один з батьків має відкрити окремий рахунок в ПриватБанку, на який буде зарахована сума 14 165 гривень на кожну дитину. Використати кошти можна буде на путівку до одного з оздоровчих закладів, який є в Держреєстрі.

Батьки можуть перевірити, чи мають вони право на одержання цієї допомоги, за посиланням.

https://e-ozdorovlennya.ioc.gov.ua/mop/e-health

Джерело.