facebook

Причиною трагедії могло бути те, що водієві автобуса стало зле.

В моторошній ДТП у Венеції загинуло щонайменше 5 громадян України. Це повідомили італійські ЗМІ та підтвердили в українському МЗС. Ще двоє українців – 50-річна жінка та 4-річна дівчинка – з тяжкими травмами в лікарні. Пасажирський автобус вилетів з естакади і впав на залізничні шляхи. Під час падіння транспорт зачепив електродроти і спалахнув. Загинула 21 людина, ще 18 постраждали.

 

Про це йдеться в сюжеті кореспондентки ТСН Катерини Федорченко.

 

На місці ДТП працюють рятувальники. Преса цю автокатастрофу описує не інакше, ніж “апокаліптичну”.

 

На залізничних коліях те, що залишилося від пасажирського автобуса, який перевозив туристів, зокрема й українських.

 

“Автобус, який, як ви бачили, злетів з дороги з висоти понад десять метрів. Це електробус на акумуляторі, тому він загорівся, тож пожежники виявили, що люди в автобусі охоплені вогнем. Ми намагалися якомога швидше загасити автобус, витягнувши людей”, – каже Маріо Луонго, командир венеційських пожежників.

 

ДТП у Венеції

19 пасажирів загинули на місці, ще двоє померли в лікарні. Італійські ЗМІ повідомляють, що серед жертв є іноземці – громадяни України. Щонайменше двоє загиблих – це діти.

 

“На жаль, я бачив два дитячі візочки. Я побачив маленьку дівчинку й підлітка. Можливо, в лікарні є ще якісь діти. Зараз поліція проводить слідчі дії та наразі розпізнала українців. Це мають бути українці, які відпочивали, думаю, тут, у кемпінгу під Маргерою”, – каже Маріо Луонго, командир венеційських пожежників.

 

За даними агентства France-Presse, серед 18 потерпілих – троє наших співвітчизників. Наразі пораненим надають допомогу в 5-ти лікарнях регіону. Причина аварії наразі невідома. Міністр транспорту Італії припускає – катастрофа сталася тому, що водієві раптово стало зле. Поки на місці працюють слідчі, мер Венеції оголосив жалобу в пам’ять про жертв моторошної аварії.

 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Біля Венеції автобус з українцями вилетів з естакади та впав на залізничні шляхи

 

Нагадаємо, пізно ввечері 3 жовтня стало відомо, що біля Венеції з мосту впав автобус із туристами, серед яких були українці. Внаслідок ДТП є загиблі й постраждалі.

Джерело.