facebook

Стосується всіх водіїв: закон який змусить всіх перездавати на права

У Верховній Раді хочуть реформувати систему видачі водійських прав з метою модернізації існуючої системи та підвищення безпеки дорожнього руху.

Тобто, якщо раніше водійське посвідчення діяло 30 років, то зараз хочуть скоротити до 10-15 років. Тепер водій буде кожні 10-15 років проходити перевірку свого фізичного і психологічного стану. Також водія можуть попросити повторно здати теоретичний і практичний екзамен, якщо у нього буде багато штрафів.

Транспортні категорії також будуть переглянуті. Таким чином, водії, пов’язані з транспортними компаніями, повинні будуть підтверджувати свої права кожні п’ять років, відповідно до стандартів Європейського Союзу.

Нагадуємо, на початку 2023 року обговорювалося питання, щоб навчання в автошколі можна буде проходити в державному додатку “Дія” в онлайн форматі. Уроки були б записані в форматі відео і навчатися можна було в любий зручний час. Ціна такої автошколи в “Дії” мала складати 900 гривень замість 7 000 гривень, які беруть звичайні автошколи за теоретичну частину навчання. Але з часом в Міністерстві цифрової трансформації перестали говорити про цю ідею.

Джерело.