facebook

Правозахисник розповів, чим може обернутися створення реєстру в нашій країні

В Україні анонсували запуск єдиного електронного реєстру призовників і про те, чим це загрожує військовозобов’язаним, розповів адвокат Ростислав Кравець.

 

Правозахисник розповів, що досить велика кількість нардепів хочуть суттєво розширити реєстр та наповнити його інформацією. Кравець наголосив, що, на його думку, ці зміни завдають серйозної шкоди національній безпеці України та навіть загрожують незалежності країни.

 

Адвокат розповів, що основною ідеєю створення реєстру є нібито спрощення розшуку осіб, які ухиляються від мобілізації. Водночас, він переконаний, що насправді з’явиться можливість впливати на українців і на всю нашу країну в цілому.

 

Як приклад Кравець навів додавання до реєстру даних про платників податків – він поставив питання, яким чином допоможе знайти ухилістів ця інформація. На його думку, це робиться виключно для збору даних про кожну людину за “завданням іноземних спецслужб, у тому числі рф”.

 

Правозахисник заявив, що в такий спосіб в Україні будується “тоталітарна країна”. Він додав, що до реєстру вноситимуться дані МОЗ – зокрема, номери телефонів, електронні адреси військовозобов’язаних та резервістів, а також стану їхнього здоров’я.

 

Ростислав Кравець наголосив, що повна інформація на кожного громадянина збирається виключно у тоталітарних країнах, де відсутні будь-які свободи у людей. Він нагадав, що до реєстру матимуть доступ громадяни, які надалі можуть передати всю цю інформацію ворогові.

Джерело.