facebook

До 1500 гривень: хто може отримати разову грошову допомогу

На виплати буде спрямовано близько 35 мільйонів гривень

Цього року дата святкування дня захисників та захисниць змістилася з 14 жовтня і буде проходити 1 жовтня.

До цього дня планують видати деяким категоріям громадян грошову допомогу. Таку виплату анонсував мер міста – Віталій Кличко у своєму телеграм каналі.

Десятки тисяч громадян будуть мати змогу отримати грошову допомогу у Києві. Ця допомога буде одноразова, на виплати було виділено 35 мільйонів гривень. Розмір виплат буде розраховуватися індивідуально та становитиме від 900 до 1500 гривень.

До цього свята була створена програма “Турбота. Назустріч киянам” і за рахунок неї допомогу отримають 36 тисяч киян. Допомога буде передбачена таким громадянам:

  • киянам – членам сімей військовослужбовців, які захищали цілісність та незалежність України, брали учать в АТО та ССО, які пропали безвісти, або загинули;
  • мешканцям Києва, які в результаті військових дій отримали інвалідність 1, 2 групи;
  • киянам, які брали участь у Революції Гідності;
  • членам сімей, які загинули на Революції Гідності.

У своєму зверненні мер Києва підкреслив, що наші захисники кожного дня ризикують своєю свободою та життям за незалежність України. І ми їм вдячні та цінуємо подвиг заради держави.

Раніше свято Захисників та Захисниць святкували 14 жовтня – на день Покрови. У зв’язку зі зміщенням церковного календаря, це свято перенесено на 1 жовтня.

Джерело.