facebook

Вводять зміни з 1 жовтня: для українців повідомили про фінансові новації

На українців з 1 жовтня очікують деякі зміни. Розповідаємо, для кого підготували нововведення та які саме.

Вже через кілька днів зазнають змін штрафи для ФОПів, якщо ті відпускають товари (або надають послуги) без використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО). Згідно з інформацією, наданою податківцями, штрафи будуть зменшені, причому суттєво.

Якщо говорити мовою цифр, то зі 100-150% штрафи впадуть до рівня 25-50% від суми проданих товарів (або наданих послуг) з порушеннями.

Але варто наголосити, що ця норма не стосується тих зареєстрованих платників податку на додану вартість, які здійснюють діяльність з продажу підакцизних товарів, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Державна податкова служба пояснює, що під час контролю перевірятимуть лише тих суб’єктів господарювання, у діяльності яких існують ризики порушення податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Джерело.