facebook

У банківському секторі України готуються до здорожчання готівкового долара вже у жовтні. Очікується, що наступного місяця курс валюти перебуватиме в межах 37,5-40 грн, що перевищить поточні показники.

Як інформує “Волинь24”, про це розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий.

 

Він зазначив: до кінця вересня готівковий долар в Україні коштуватиме 38,7-39 грн.

 

«За нашим розрахунком, можливий коридор на готівковому ринку може бути на рівні 37,5-40 грн/долар – з незначним спредом (до 0,3 грн). А також за невеликої амплітуди щоденних коливань, яка перебуватиме в межах 0,3-0,5 грн», – повідомив Лєсовий.

Втім, підкреслив банкір, точно передбачити, як поведеться готівковий курс у жовтні, нині вкрай складно. Адже все залежатиме від низки нюансів та чинників.

 

Серед них:

 

– обсяги міжнародної фінансової допомоги та системність їх отримання;

 

– подальші дії НБУ щодо лібералізації валютного ринку – зокрема, можливий перехід до плаваючого курсу;

– експорт агропродукції;

початок нового опалювального сезону.

Банківський сектор України готується до підвищення вартості готівкового долара, яке може відбутися вже у жовтні. Очікується, що в наступному місяці курс долара буде коливатися в діапазоні між 37,5 та 40 гривень, що перевищує поточні показники. Про це розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий.

 

“За нашим розрахунком, можливий коридор на готівковому ринку може бути на рівні 37,5-40 грн/долар – з незначним спредом (до 0,3 грн). А також за невеликої амплітуди щоденних коливань, яка перебуватиме в межах 0,3-0,5 грн”, – зазначив Лєсовий у коментарі Obozrevatel.

 

Проте, за словами банкіра, точно передбачити, яким буде готівковий курс у жовтні, наразі вкрай важко. Це

Обсяги міжнародної фінансової допомоги та системність її надходження.

Подальші дії Національного банку України щодо лібералізації валютного ринку, зокрема можливий перехід до плаваючого курсу.

Експорт агропродукції.

Початок нового опалювального сезону.

Джерело.