facebook

Тонкі пакети стають платними. Держава затвердила для них єдиний тариф: одна торбинка коштуватиме від двох до трьох гривень.

Відзавтра в Україні заборонено розповсюджувати надтонкі та тонкі пакети, які у народі називають “майками”, задарма. Згодом вони і зовсім мають зникнути. Колись їхній винахід вважали проривом, а тепер із пластиком бореться увесь світ.

Про те, чи є альтернатива пластиковим пакетам і як на кінець епохи целофану реагують українці – 9 грудня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Обійтися без пластику можна. Це доводить світовий досвід. Україна стала 87-ою країною в списку тих, що обмежили або й геть заборонили пластик.

Завтра стартує перший етап. Тонкі пакети стають платними. Держава затвердила для них єдиний тариф: одна торбинка коштуватиме від двох до трьох гривень.

Другий етап розпочнеться в березні наступного року. Тоді вже навіть продаж таких мішечків буде під забороною. Виняток – для м’яса, риби та сипучих товарів.

Ну і третій етап запланований на 2023 рік. Доти пластикові пакети мають геть зникнути з обігу.

“Немає технологій переробки такого одноразового пластику. Його можна вивезти на полігон, що заборонено і небажано. Інша альтернатива – його можна спалити, а спалення – це шкода навколишньому середовищу”, – пояснює т.в.о. міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Джерело.