facebook

росія накопичує ракети: які з них несуть найбільшу небезпеку при ударах восени-взимку

У ЗСУ озвучили стратегію окупантів

Росіяни продовжують обстрілювати Україну, але не ракетами “Калібр”. Ці та інші боєприпаси ворог спеціально накопичує перед зимою.

Про це в ефірі телемарафону повідомила начальник пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк. За її словами, такі дії можуть таїти серйозну небезпеку, оскільки окупанти знову готуються бити по енергооб’єктах.

Наталія Гуменюк наголосила, що у росіян, як і раніше, зберігається перевага в повітрі. Вони мають певні запаси ракет, але вони їх намагаються поповнювати, попри санкції, — повністю заблокувати виробництво боєприпасів у росії не вдалося.

Сили оборони України наголосили на закономірності, що якщо росіяни витримують паузу в обстрілах, то накопичують ракети. І найбільшу небезпеку несуть “Калібри”.

“Цілком очевидно, що вони продовжують накопичувати й ракети морського базування. Нагадаю, якраз “Калібри” є високоточною зброєю, яку ворог часто використовував по об’єктах критичної інфраструктури. Те, що зараз ми не спостерігаємо активності використання ракет з носіїв морського базування, може говорити про те, що вони їх накопичують та готують певний потенціал”, — сказала керівник пресцентру.

Також вона наголосила, що цього року Україна вже підготовлена до атак на енергооб’єкти.

Джерело.