facebook

Українцям розповіли, як на дітей отримати по 5 тис., а дорослим – по 27 тис. грн

Деякі категорії громадян можуть одержати від держави виплати. Так дорослі українці можуть отримати по 27 тис. грн на особу, а дітям, які пішли до першого класу — по 5 тис. грн. У Telegram-каналі Уряд online поділилося подробицями.

 

Зокрема, дорослі громадяни України із категорії переселенців та ветеранів війни можуть отримати ваучер на здобуття освіти.

 

Заяву та необхідні документи, а саме паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків, трудову книжку та документи про здобуту освіту потрібно подати до будь-якого центру зайнятості.

 

Далі самостійно або зі спеціалістом центру зайнятості обрати спеціальність, форму та місце навчання. Далі слід чекати повідомлення від центру зайнятості про прийняте рішення щодо видачі ваучера.

 

Протягом 5 робочих днів потрібно отримати ваучер у центрі зайнятості. Якщо особа з поважних причин, підтверджених документально, не може звернутися у зазначений термін, вона може бути продовжена за такий самий відповідний період.

 

Протягом 90 днів після видачі ваучера укласти договір про навчання у закладі освіти. З переліком професій та спеціальностей, закладом освіти, повним списком необхідних документів та більш детальною інформацією щодо видачі ваучерів можна ознайомитись за цим посиланням.

 

 

Також Вінницька міська рада повідомила, що члени сімей загиблих військовослужбовців, у яких діти з вересня пішли до першого класу, мають право на одноразову грошову допомогу у розмірі 5000 грн на кожного школяра-першокласника.

 

Претендувати на таку допомогу можуть як члени Вінницької громади, так і внутрішньо переміщені особи (ВПО), у яких один із членів сім’ї загинув у війні. Такі сім’ї мають перебувати на обліку у департаменті соціальної політики.

Джерело.