facebook

В Україні водії автомобілів, мотоциклів та скутерів уже звикли, що вони є фігурантами розгляду за фактом порушення правил дорожнього руху, проте не варто забувати, що є ще й інші учасники дорожнього руху.

Останнім часом почастішали випадки, коли саме пішоходи стають головними винуватцями неприємностей на дорозі. Важливо пам’ятати, що й для пішоходів є норми щодо правил поведінки.

 

 

Як правило, поліція раніше звинувачувала у всьому водія, але зараз ситуація почала змінюватись. Про це пише співтовариство юристів “Дорожній адвокат”.

 

Патрульні розпочали справжнє полювання за порушниками, які найчастіше винні у переході проїжджої частини у невідведеному для цього місці. Подібна поведінка нерідко стає причиною ДТП, на що поліція і суд, нарешті, почали звертати пильну увагу.

 

Наголошується, що органи правосуддя однозначно стають на бік правоохоронців у цих ситуаціях, караючи пішоходів за ч.1 ст.127 КУпАП штрафом у розмірі 255 гривень.

 

У зв’язку з цим водії можуть сміливо вимагати від поліції притягати пішоходів-порушників до відповідальності, якщо вони своїми діями створюють аварійну атмосферу на дорозі.

Джерело.