facebook

Вересень – один із самих мінливих місяців осені. Він то щедро обдаровує ще літнім теплом та ласкавим сонцем, то вкриває землю першими кристаликами заморозків і дмухає справжнім подихом осені. Тільки вересень має в своєму запасі приємний, легкий вітерець і шквальний, холодний дощ. І вже на цьому тижні у нас буде можливість відчути такий контраст. В Україну йдуть дощі та похолодання. Але не завтра.

12 вересня суха та приємна погода буде спостерігатися в більшості регіонів країни, а місцями вона навіть літня. Температура повітря переважатиме в межах від +20 до +26 градусів. У західних областях літо – +25 – +29 градусів. А от найпрохолодніше прогнозується у східній частині – стовпчики термометрів не піднімуться вище +20 – +24.

 

Дощу не прогнозується, адже в Україні міцно тримається антициклон. Сухо та малохмарно, і тільки в Чернівецькій області якість локальні хмаринки принесуть такий же невеликий дощ.

 

В Києві також сухо та сонячно, температура в своєму максимумі досягне показників в +25 – +27 градусів. А от вночі вже дихається легше – очікується +11 – +14 градусів.

 

Ближче до середини тижня буде ще тепліше.

 

А вже 14-15 вересня варто очікувати атмосферний фронт, який і принесе в Україну дощі та зниження температури повітря. Але не варто впадати в паніку – це лише перше погіршення погоди. Бо попереду ще і тумани, і мряка, і дощі, і вітра та інші осінні сюрпризи.

 

Джерело.