facebook

Хто має право на знижку у розмірі 100% на газ

Деякі категорії українців можуть розраховувати на солідну знижку під час оплати комунальних платежів за блакитне паливо. Знижка може досягати 100% і розраховується вона виходячи із середнього споживання блакитного палива та категорію самого отримувача пільг. Про це повідомляється у відповідному законі.

 

Згідно з інформацією, на знижку можуть претендувати такі категорії українців:

 

учасники війни, їм належить знижка у розмірі 50%;

особам з інвалідністю внаслідок війни. Там громадянам належить знижка у розмірі 100%;

учасники бойових дій, можуть розраховувати на 75% пільги;

члени сімей загиблого ветерана війни, Захисників та Захисниць України – розмір знижки становить 50%;

особи з особливими заслугами перед Батьківщиною. Їх пільга становить 100%;

батьки померлої особи з особливими заслугами перед Батьківщиною, а також вдова чи вдівець особи з особливими нагородами можуть розраховувати на пільгу у розмірі 100%.

Вищезгадана знижка покладена лише на оплату блакитного палива в рамках соціальної норми, яка розраховується окремо для кожної сім’ї. Вона залежить від кількості членів сім’ї, які мають право на знижку та від виду споживання газу.

 

Водночас існують і обмеження щодо доходів сім’ї. Максимальний розмір доходу розраховується так: місячний прожитковий мінімум для працездатної особи множиться на коефіцієнт 1,4 та округляється за найближчих 10 гривень.

 

Таким чином, у поточному році середньомісячний дохід сім’ї, яка має право розраховувати на пільгу, не повинен перевищувати 3760 гривень на одну особу.

Джерело.