facebook

10 грудня на Полтавщині на автодорозі “Полтава-Диканька”, поблизу села Стасі, трапилася дорожньо-транспортна пригода за участі автомобілів “Краз” та “Славута”. Внаслідок аварії загинуло двоє осіб.

Як повідомила пресслужба Національної поліції Полтавської області, трагедія трапилася близько 9 години ранку. Загинули водій “Славути”, 1976 року народження, та його пасажир, 1998 року народження. Обидва були жителями селища Опішня Полтавського району.

За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) ККУ. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Нагадаємо, 7 грудня на автодорозі поблизу Чернігова зіткнулися вантажний автомобіль з маршрутним автобусом. Внаслідок аварії 13 осіб загинуло та шість отримали тілесні ушкодження. ДТП трапилася неподалік від села Киселівка на автошляху Н-27 Чернігів-Грем’яч. Для ліквідації наслідків ДТП та розслідування причин її виникнення залучено 113 осіб та 45 одиниць техніки.

Попередньо, у прокуратури причиною аварії назвали погодні умови, однак, пізніше міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що водій вантажівки, порушивши правила дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу і допустив зіткнення з маршрутним автобусом.

Згідно з офіційною статистикою Національної поліції України, за жовтень 2021 року в нашій країні сталося 16 599 ДТП. У них загинуло 340 людей та 2615 травмовано.

Джерело.