facebook

Адвокат зазначив, що велике значення має те, як виглядає довідка про обмежену придатність

Після вручення повістки українців направляють на проходження військово-лікарської комісії, яка визначає їхню придатність до служби.

 

За законом навіть обмежено придатних чоловіків можуть мобілізувати, проте найчастіше таких осіб відправляють на службу в частини, підрозділи забезпечення, у військові комісаріати ТЦК, до установ, організацій, навчальних закладів.

 

Втім, немає конкретної заборони на відправлення обмежено придатного в частину, яка виконує бойові завдання на фронті.

При цьому адвокат Роман Симутін у своєму Telegram-каналі зазначив, що велике значення має те, як виглядає довідка про цей статус. У ній має бути чітко зазначено, де саме цей військовозобов’язаний служити не може. Тобто які види служби, які посади такому чоловікові протипоказані з огляду на його стан здоров’я.

 

 

“У ній обов’язково має бути зазначено, де саме військовий не може служити, інакше він ще сидітиме в окопі з лопатою і без автомата”, – підкреслив Симутін.

 

Якщо права обмежено придатного чоловіка все ж таки порушили, рекомендується подавати письмовий рапорт на ім’я командира частини та просити перевести на посаду, яка відповідає стану здоров’я. Якщо прохання проігнорують, слід звернутися зі скаргою на гарячу лінію Міноборони.

Джерело.