facebook

У МОН повідомили, що хочуть полегшити навчання дітей, однак батьки не в захваті

Діти, які після повномасштабного вторгнення виїхали за кордон, навчаються не тільки в місцевих школах, а й дистанційно.

 

Міністерство освіти та науки України вирішило полегшити навчання та зменшити навантаження на дітей. В зв’язку з цим вони зайнялися розробкою програмою навчання онлайн. Відповідний указ було оприлюднено відомством.

 

Згідно з ним, для школярів, які навчаються дистанційно в нашій країні, але знаходяться за кордоном, хочуть створити дистанційні класи. Там діти вивчатимуть тільки предмети, які стосуються України. До переліку таких предметів будуть входити наступні предмети: українська мова та література, географія і історія України, громадянська освіта, географія та захист України. На вивчення цих предметів буде відведено приблизно 6-8 годин на тиждень.

Оцінки саме за ці предмети будуть виставляти в Україні, а школи за кордоном проставлять бали за всі інші предмети. Таким чином предметів, яких немає за кордоном будуть вивчати в класах дистанційного навчання та отримувати оцінки за це.

 

Однак таке рішення Міносвіти залишило батьків не в захваті. В одній з популярних батьківських груп активно почали обговорювати це питання. Найбільша проблема на їх думку, що буде дуже складно потрапити в такий клас, адже дітей за кордоном не мало, а 1 клас зможе прийняти лише 15 дітей.

Джерело.