facebook

В Україні оновили реєстр лікарських засобів та медичних виробів, які підлягають реімбурсації (відшкодуванню). До переліку додались знеболювальні лікарські засоби для паліативних пацієнтів (доступні з вересня), а також тест-смужки для вимірювання рівня глюкози в крові (будуть доступні з жовтня).

Про це повідомляють на Facebook-сторінці МОЗ.

 

До програми увійшли шість препаратів Морфіну в таблетках – чотири безоплатні та два з доплатою. Пацієнти зможуть отримати їх за електронним рецептом в аптеках, які співпрацюють з НСЗУ Національна служба здоров’я України.

 

Для того, щоби отримати знеболювальні необхідно:

 

Для пацієнтів з онкологією – звернутися до лікаря первинної медичної допомоги. За наявності паліативного статусу лікар встановить діагноз «хронічний біль» та сформує е-рецепт в електронній системі охорони здоровʼя.

Для пацієнтів із психічними розладами: звернутися до лікаря-психіатра. За наявності паліативного статусу лікар встановить діагноз «хронічний біль» та створить електронний рецепт.

Усім іншим пацієнтам необхідно звернутися за направленням сімейного лікаря до лікаря-спеціаліста.

 

За наявності паліативного статусу лікар встановить діагноз «хронічний біль» та призначить пацієнту знеболювальні засоби.

Далі пацієнту необхідно звернутися до сімейного лікаря, який створить електронний рецепт на ліки.

 

Детальніше на нашому сайті: https://bit.ly/3R7eKyu

Джерело.