facebook

Полковник випускав за кордон хлопців ще у перші місяці повномасштабної війни, але порушення виявили лише у серпні 2023 року

Воєнкома, який заробив десятки тисяч доларів, незаконно знімаючи чоловіків із військового обліку, визнали винним. У вигляді покарання йому виписали штраф на смішну суму. Про це інформує видання zaxid.net.

Рахівський районний суд Закарпатської області визнав винним у перевищенні службових повноважень полковника Йосипа Бундзяка. Співробітник Рахівського РТЦК та СП безпідставно виключав військових з обліку, даючи їм можливість виїхати за кордон.

Внаслідок діяльності військкома шістьох людей було безпідставно виключено з військового обліку за станом здоров’я. Це порушення було скоєно ще у перші місяці повномасштабного російського вторгнення, але правоохоронці розкрили співробітника ТЦК лише у серпні 2023 року.

На засідання суду полковник Йосип Бундзяк не з’явився, але подав заяви, де визнав свою провину в адмінправопорушенні. В результаті суд визнав його винним і призначив військовому покарання у вигляді смішного штрафу – 3400 гривень.

 

Варто зазначити, що нещодавно в Україні пройшли масові перевірки ТЦК і виявили чимало військкомів-порушників, які наживалися, користуючись своїм службовим становищем.

 

Джерело.